Træbriketter

Her hos Briqs.dk du kan være sikker på en god kvalitet og en høj brændværdi til en rigtig god pris. Træbriketter er et populært alternativ til traditionelt brænde, og der er da også flere fordele ved denne type, som for eksempel et lavt fugtindhold, høj brændværdi og lav askeprocent. I kan vælge briketter fra almindelig træbriketter, Rondo træbriketter eller Pini Kay træbriketter.

Hvorfor Briqs træbriketter ?

Har du en brændeovn, er træbriketter en af de bedste former for brændsel du kan fyre op med. Kvaliteten afhænger dog meget af hvordan træbriketterne er fremstillet. Hvis de er presset sammen under et højt tryk, vil forbrændingen være jævn, og du får en god varme i lang tid.

En af fordelene ved at vælge træbriketter er at de har et meget lavt fugtindhold (typisk omkring 6-8 %). Derfor afgiver de meget varme per kg (sammenlignet med almindeligt pejsebrænde, som maksimalt må indeholde 18 % fugt), og skal ikke tørre inden du kan benytte dem.

Træbriketter er også et miljørigtigt alternativ til andre fyringsmetoder da de er 100% CO2-neutrale. Det vil altså sige at de afgiver lige så meget kuldioxid ved afbrænding som træet ville have gjort hvis det ikke var blevet omdannet til træbriketter.

I vores sortiment finder du naturligvis kun træbriketter af god kvalitet. Vores briketter har høj brændværdi, minimal smulddannelse og et 100 % naturprodukt uden affaldsstoffer eller kunstige bindemidler.

Træbriketter vs. Brænde

Hvis du er ude på at købe din brænde, kan det klart betale sig at købe træbriketter i stedet for. Generelt er det billigst at fyre med træbriketter, hvis man kigger på brændværdien og priser for briketter versus brænde. Man ser, at flere og flere tyr til træbriketter, der det er mere bekvemt, billigere og de laves også med et miljøhensyn i øjemed

Brugbar af træbriketter

Du kan bruge træbriketter i alle kedler med fast brændsel, komfurer, pejse eller endda åbne pejse. De kan bruges sammen med vores ovntørret brænde, du kan finde det i vores assortiment.

Opbevaring af træbriketter

Briketter tager ikke meget plads, da de har en ensartet form og størrelse. De er nemme at og opbevare. Træbriketter er pakket i praktiske plastpakker på 10 kg hver, så du kan kun åbne så meget som du skal bruge. Som med andre former for brændsel er det vigtigt at opbevare træbriketter korrekt. Hvis du opbevarer dem forkert, risikerer du nemlig at de svulmer op, brænder hurtigt og danner store mængder smuld og aske ved afbrænding.

Levering af træbriketter

Køber du træbriketter, træpiller eller brænde på helpaller, leveres de til kantsten. Det er derfor en god ide at være hjemme når de leveres, så du kan stille dem under et halvtag og undgå at de bliver ødelagt af fugt.

Vi vil gøre vores bedste for at levere varerne til det sted, hvor du ønsker, men der skal være et passende grundlag for dette. En vogn med briketter, pellets eller brænde løber ikke gennem græs, sand, grus eller andet ikke solidt grundlag . Flere oplysninger om levering af varer findes i LEVERING eller ved at klikke på dette link: https://briqs.dk/levering/

Indkøbskurv